Kom då ihåg att det absolut är en dålig idé att ta bort ett getingbo själv och att du alltid bör få detta gjort av en erkänd getingkontroll! Men varför ska just dessa getingar ha ditt hem?

En av anledningarna till att getingarna flyttar in boet i ditt hem är att leta efter en säker, varm tillflyktsort. Manliga getingar dör på hösten efter att ha impregnerat närliggande drottningar, så i början av vintern letar getingdrottning vanligtvis en skyddad plats för att tillbringa de kallare månaderna. Till exempel ger de isolerade väggarna och dolda sprickorna, springorna och håligheterna i ditt hus en perfekt boendemiljö. Under de varmare månaderna på året kommer drottningar ur vinterdvalan och letar efter mat. Det förklarar varför getingar flockas till ditt hem under sommarmånaderna, när vi tenderar att spendera mer tid på vår trädgård. Vi kommer att diskutera några botemedel för getingbon i din trädgård eller hus nedan.

Reparera
Mat är en stor motivator för getingar när det gäller att välja var de ska bygga sitt bo. För att se till att de är mindre benägna att göra detta i ditt område är det absolut nödvändigt att ta bort all oönskad mat eller dryck runt ditt hem och att hålla papperskorgar täckta. Eftersom getingar attraheras av sötare mat, kanske du vill överväga att klippa ut så många färgglada blommor och fågelmat som möjligt.

Getingdrottningarna letar efter sprickor och hål i huset under de kallare månaderna för att säkerställa en säker och varm plats att övervintra och etablera en ny getingkoloni. För att undvika att locka till sig getingar är det viktigt att reparera eventuella sprickor och springor du hittar på både insidan och utsidan av ditt hem. Överväg att fylla eventuella luckor i din gräsmatta med smuts eller skräp.

lockbete
Att placera betesbon kan också fungera med bin, men det är otroligt effektivt för att hålla getingar borta. De gillar verkligen inte att bo nära andra getingar eftersom de är så territoriella.

En getingbeständig trädgård
Eukalyptus, grönmynta, timjan och citronella är helt naturliga getingmedel. Plantera dessa växtarter i trädgården och getingar kommer att hålla sig borta.

Dessutom är det inte bara grönmynta som getingar avskyr, utan i stort sett vilken myntasort som helst. Så prova lite pepparmyntsolja. Spraya denna blandning runt trädgården och den kan fungera som ett doftbaserat staket.

Kryddnejlika blandat med pelargon och citrongräs
Precis som med bin finns det eteriska oljor som kan stöta bort getingar. Använd en blandning av ovanstående oljor och getingar går åt andra hållet.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *