Den bästa krukjorden beror verkligen på vad och var du ska odla. Om du vill ha en ekologisk trädgård är ekologisk krukjord som är speciellt framtagen för att odla grönsaker rätt väg att gå. Släng i några ekologiska frön och krukor gjorda av naturliga material (som terrakottakrukor eller kokosfiberskidor) och du kommer att göra dig redo för några mycket framgångsrika miljövänliga trädgårdsmånader.

Om du är mer för krukväxter bör du nog leta efter en specifik mix som ger dem bästa möjliga stöd för att växa och frodas inomhus. Den goda nyheten är att det finns många olika alternativ för dina trädgårdsmål. Du kan också välja en mer rundad formel som du kan använda för vilken växt som helst i alla tillstånd.

Ge dina växter utrymme att andas

I jordvärlden betyder tung inte alltid bättre. Tänk på att precis som du behöver dina växter syre och luft för att växa och frodas. När du väljer en blandning av krukjord, var uppmärksam på lätthet och luftighet. Ju lättare, desto bättre. Men du vill se till att den fortfarande har tillräckligt med struktur för att hålla dina växter upprätt och stadigt rotade. Detta förhindrar att de ramlar omkull, går sönder eller går sönder under blåsiga dagar. Bra luftning gör att dina containerväxter drar in den optimala mängden luft och syre, så att de kan utvecklas till starka blommor, smakrika örter och saftiga grönsaker.

Återfukta dina växter

En bra organisk krukjord är formulerad för att uppnå en balanserad vattenretention, med andra ord hur väl den håller grundvattnet. Detta ger en känslig balans eftersom du vill att den ska bli fuktig men inte helt genomblöt efter att du vattnar dina växter. God dränering är avgörande för att förhindra mögel- och rötaproblem samtidigt som det håller tillräckligt med fukt i jorden för att plantorna ska kunna dricka. När du bestämmer vilka typer av växter som ska odlas är denna faktor extremt viktig eftersom behovet av vattenretention varierar beroende på vad du väljer.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *